Gdje će FK Igman igrati domaće utakmice u Premijer ligi BiH?

Stadion u Konjicu očekuju radovi

Gdje će FK Igman igrati domaće utakmice u Premijer ligi BiH?

H. Zilić

Slavit će se u Konjicu još par dana nakon titule Igmana u Prvoj ligi FBiH, ali onda kreću odmah na posao.

FK Igman će jedan od glavnih problema imati u stadionu obzirom da ne ispunjava uslove za bh. elitu, tako da neće uvodne utakmice u debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH igrati u Konjicu.

Iz kluba su najavili da će nekoliko uvodnih domaćih utakmica igrati u Mostaru na stadionu Veleža, dok njihov stadion u Konjicu ne urede prema pravilniku koji nalaže Premijer liga Bosne i Hercegovine.

U Konjicu su svjesni da ih čeka dosta posla oko infrastrukture, ali nadaju se da bi sve moglo biti spremno do oktobra ili najdalje do proljetnog dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prioritet će biti svlačionice, tribine, a ako Igman izbori opstanak u Premijer ligi BiH u drugoj sezoni morat će na stadionu imati i reflektore.

Konjic je nakon 100 godina čekanja dobio klub u društvu najboljih i sigurno je da će svi ljudi u klubu, ali i grad, navijači prijatelji, sponzori, sve učiniti da Igman u narednom periodu dobije uslove dostojne premijerligaša, ali i da bude stabilan član Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VELEZ
nedamo stadion rodjeni jer igman nam nije prijatelj, a jos da dodam da travnjak nece izgledat dobar ako se premijerligaska utakmica igra svaku sedmicu na stadionu. Konjicani su ivijek navijali za velez, a ne za igman. nek se snadju.
2 29
Zaccheroni
Dobro dosao Igmane u Mostar i premier ligu.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi