Trajao je tri decenije

Prekinut jedan od najdugovječnijih paktova u svijetu fudbala!

Admin Čaušević

Neki klubovi sa najvećim rivalima održavaju odnose samo što moraju, posebno je to slučaj sa protivnicima iz istog grada. 

Odnosi između Real Madrida i Atletica ne prolaze kroz najbolji period, posebno je to osjetljivo u omladinskim kategorijama ova dva kluba.

Između Kraljeva i Jorgandžija je postojao višedecenijski pakt prema kojem se nisu dovodili igrači iz suprotnog tabora.

Međutim, pakt kojeg su postigli tadašnji predsjednici klubova više ne postoji i sada će Atletico i Real moći dovoditi igrače jedan od drugog.

Bilo je situacija kad su se oba kluba borila za istog igrača, ali ko bi prvi stupio u kontakat s nekim igračem, drugi klub bi se automaski povlačio.

Možda je najočitiji primjer iz 2003. godine kada je Pablo Barrios potpisao za Atletico i to tek nakon što su ga otkazali u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju seniorske selekcije Thibaut Courtois je sada velika uzdanica Reala, a ranije je bio ljubimac navijača Atletica. Belgijanac je među Los Blancose stigao ''preko'' Chelseajea.

Očekuje se da uskoro Florentino Perez iz Reala te Enrique Cerezo sjednu za pregovarački stol i detaljnije porazgovaraju na ovu temu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.