Čistio je ulice svoje mahale, a sada potpisuje za najveći klub na svijetu!

Transfer iz snova

Čistio je ulice svoje mahale, a sada potpisuje za najveći klub na svijetu!

A. Čaušević

Nakon osvojene 14. Lige prvaka Real Madrid je još jednom potvrdio status najvećeg kluba na svijetu. 

Real nije uspio dovesti Kyliana Mbappea kojeg je držao u šaci, ali je Francuz na kraju pristao na produženje ugovora s PSG-om, pa su Kraljevi ostali bez velikog sna.

Tokom ljetnog prijelaznog roka Madriđani će tražiti još jednog napadala, a već je održan sastanak Florentina Pereza i Carla Ancelottija.

Na sastanku se pojavilo i ime Gabriela Jesusa, odličnog brazilskog napadača koji je na izlaznim vratima Manchester Citya.

Jesus je u djetinjstvu čistio i farbao ulice kako bi uljepšao rodni Rio de Janeiro za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a osam godina kasnije čeka ga potpis za Real.

Oglasi

Prema nekim informacijama brazilski napadač traži platu od 5 miliona eura bez poreza što svakako nije visoka cifra za Pereza.

Inače, 25-godišnjaka u svojim redovima silno želi i Arsenal, ali teško je vjerovati da će izabrati Topnike prije Kraljeva bez obzira što mu u Londonu nude odličan novac.

Arsenal je ekipa koja je spremna da dovede Brazilca u svoje redove. Ponuda koju su ovom fudbaleru dali je veoma privlačna i iznosi 11 miliona eura godišnje.

To je duplo više novca nego što zarađuje u Cityju, ali ipak poziv Reala se događa jednom u karijeri i vjerovatno nikad više. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Građani su za brazilskog napadača postavili cijenu između 55 i 60 miliona eura. To ne bi trebalo biti problem za Kraljevski klub, ali svakako da će oni pregovarati o nešto nižoj cijeni.

Gabriel Jesus je u City stigao 2017. godine iz Palmeirasa za 32 miliona eura. Dosad je za Građane odigrao 315 utakmica i postigao je 123 gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Nije on ni za city ništa posebno pokazao,ako ga real kupi onda su trube
0 2
galaktikos1902
Top igrač za Real i mislim da bi mu La Liga baš sjela
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi