Real Madrid dovodi veliko pojačanje iz Njemačke, a najvažniji zadatak u tome obavlja Benzema

Žele njegovog saigrača iz Francuske

Real Madrid dovodi veliko pojačanje iz Njemačke, a najvažniji zadatak u tome obavlja Benzema

E. Ganibegović

Nakon što nisu uspjeli dovesti Kyliana Mbappea, čelnici Real Madrida okrenuli su se drugim igračima. 

Osim Aureliena Tchouamenija iz Monaca, Real Madrid želi na Santiago Bernabeu dovesti još jednog Francuza, a u pitanju je Christopher Nkunku, fudbaler njemačkog Leipziga.

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, uvjeren je u Nkunkuove kvalitete i želi ga ovog ljeta dovesti na Santiago Bernabeu.

Iako Francuz još ima ugovor s Leipzigom do 2024. godine, Florentino Perez se nada da će uvjeriti Nkunkua da ode iz Njemačke u Španiju, a ključ za taj potez mogao bi biti Karim Benzema.

Napadač Real Madrida, reprezentativni saigrač s Nkunkuom, mogao bi ga uvjeriti da napravi korak prema Santiago Bernabeuu, a Florentino Perez igra upravo na tu kartu.

Mogućnost osvajanja velikih trofeja također bi bili prednost za Nkunkuov dolazak na Santiago Bernabeu, navodi El Nacional.

Ostaje za vidjeti hoće li se transfer realizovati ovog ljeta, s obzirom na to da Francuz još ima ugovor s Leipzigom, a spominje se da je za njegove usluge zainteresovana i Barcelona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Christopher Nkunku je imao sjajnu sezonu s momčadi koja je završila na četvrtom mjestu u Bundesligi, te je postigao 34 gola i 18 asistencija u Leipzigu ove sezone u svim natjecanjima.

Slijedeći ove brojke, Nkunku je četvrti igrač po efikasnosti u Europi, nakon imena kao što su Karim Benzema, Kylian Mbappe i Robert Lewandowski.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ViniJr
Nema veće ofiraže nego kad se spomene neki igrač u kontekstu Reala i onda ko fol i Barca zainteresovana a nemaju ni za kifle, grcaju u kreditima i dugovima ...
13 0
Klicko
Polovnjak.I jes za penal madrida.Kad igrači poput embapea i halanda odabiru jake i klubove za budućnost onda ovi anonimusi dolaze do izražaja
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi