Igraju ružniji fudbal od Juventusa: Na pomolu potpuno neočekivan transfer Paula Dybale

Argentinac je slobodan

Igraju ružniji fudbal od Juventusa: Na pomolu potpuno neočekivan transfer Paula Dybale

A. Čaušević

Paulo Dybala je u potrazi za novim klubom već neko vrijeme nakon što je saopšteno da odlazi iz Juventusa kao slobodan igrač. 

Dybala kada ima svoj dan među najboljim je na svijetu, međutim Argenticu već duže vremena ne ide onako kako je to zamislio.

Kao glavni razlog su česti problemi s povredama, ali i dosadašnji Juventusov stil igre koji i nije odgovarao ovom plemenitom fudbaleru.

Ukoliko je vjerovati Sky Sportu Dybala bi mogao realizovati transfer u klub koji možda i igra ružniji fudbal od Juventusa obzirom na brojne opstrukcije i defanzivnu taktiku. Riječ je o Atletico Madridu.

Gledajući individualni kvalitet Jorgandžije imaju zaista fantastičan tim na okupu, ali defanzivni pristup uz dosta trzavica i opstrukcije igre protivnika je nešto zbog čega fudbalski sladokusci i ne prefiraju ovaj tim.

Odlazak u Španiju bi možda i odgovarao Dybali gdje protivničke odbrane i nisu toliko čvrsta kao što je to slučaj u Italiji pogotovo ako se u obzir uzme "krhko" tijelo ovog 28-godišnjaka.

Do sada je najveći interes pokazivao Inter, dok je stigla odbijenica iz Tottenhama, a konačna odluka se očekuje do kraja mjeseca.

Dybala će uskoro obaviti sastanak sa menadžeom Antunom poslije čega će i izabrati svoj naredni klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Allegri ga prozvao

Dosadašnjoj ''desetki'' Juventusa stigla je i kritika od Massimiliana Allegrija koji je Dybalu trenirao u Juventusu u oba mandata.

"Dybala je u jednom trenutku pomislio da je Messi. Počeo je ozbiljno da ga kopira, kako bi dostigao njegov nivo. Ne možete nekoga da kopirate. Morate da izgradite svoj identitet. Paulo ima mnogo toga da da fudbalu, ima izuzetne tehničke kvalitete, ali mora da se vrati sebi i fokusira na sebe", rekao je Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Niko od Atletika ne igra ruzniji fudbal ! Dobro ce se uklopiti ..
0 1
RuthlessDyni
"Sladokusci" ne preferiraju ovaj tim ?. Gluposti Atletico ima puno navijača i njihov stil je legitiman.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi