Mujan u Mostaru?

Najbolji igrač Širokog pojačava najvećeg rivala? · Saznajemo

Edmir Škorić

Još jedan zanimljiv transfer trebao bi se uskoro realizovati između bh. premijerligaša.

Tonći Mujan (26) bio je najbolji igrač Širokog Brijega minule sezone, a sada bi 26-godišnji ofanzivac mogao preći u redove najvećeg rivala, ekipe HŠK Zrinjski. Transfer bi, po neslužbenim informacijama, ako ne bude nikakvih problema, mogao biti realizovan u narednim danima. 

Kao slobodan igrač Mujan bi pojačao novog prvaka te bi im pomogao da ostvare svoje ciljeve u novoj sezoni, a jedan od njih je da se odbrani titula, a Plemići također žele da naprave iskorak u evropskim okvirima.

Mujan je ponikao u Hajduku, igrao kratko u Španiji za B tim Deportiva, pa za Zadar i Hajduk, potom je uslijedilo putovanje u Sloveniju gdje je bio član ekipe Krško, pa Turska, povratal u Sloveniju, da bi se iz Domžala prošlog ljeta zaputio prema Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvoj sezoni na Pecari odigrao je 22 premijerligaška meča te je postigao osam golova uz pet asistencija, dok u Kupu ima tri nastupa i jedan gol. Ukupno, dakle, 25 utakmica u dresu Širokog, devet golova i pet asistencija, što je na kraju bilo dovoljno da ga primijete Sergej Jakirović i njegov stručni štab.

Inače, za igrača su se neslužbeno zanimali i drugi klubovi u BiH, a na kraju je, čini se, odabrao Plemiće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.