Ponuda na stolu Zrinjskog: Ivan Bašić karijeru nastavlja u Rusiji?

Orenburg želi mladog bh. reprezentativca

Ponuda na stolu Zrinjskog: Ivan Bašić karijeru nastavlja u Rusiji?

A. Beganović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, sasvim sigurno jedan od najboljih veznih fudbalera Premijer lige, Ivan Bašić mogao bi napustiti Zrinjski i karijeru nastaviti u Rusiji, tačnije u redovima tamošnjeg člana elitnog ranga Orenburga.

Iza Bašića, koji je nedavno napunio 20 godina je fenomenalna sezona. Svojim sjajnim igrama postao je jedan od bitnijih igrača mostarskih Plemića na njihovom putu prema tituli, pa je bilo i izvjesno da će u ovom prelaznom roku za njegovim uslugama biti mnogo interesanata.

Raspitivali su se o Bašiću mnogobrojni klubov, a na adresu Zrinjskog, potvrđeno je za SportSport.ba stigla je službena ponuda od Orenburga, koji je u nedavno okončanoj sezoni izborio nastup u elitnom rangu ruskog fudbala.

Neslužbeno, Bašiću je ruski klub ponudio trogodišnji ugovor s kojim bi riješio pitanje egzistencije, a i Zrinjskom je za naše uslove ponuđen odličan iznos na ime obeštećenja.

Drugim riječima, na potezu je Zrinjski s obzirom da Bašić još uvijek ima važeći ugovor sa Plemićima, no nezvanično saznajemo da je transfer zapravo blizu realizacije te da bi mogao u narednim danima biti i ozvaničen.

Bašić je u prošloj sezoni za Plemiće odigrao 29 mečeva. Postigao je pet pogodaka kojima je dodao isto toliko asistencija, a za mladu reprezentaciju naše zemlje odigrao je ukupno 12 mečeva i pritom je postigao tri pogotka.

Dodajmo da za Orenburg nastupa još jedan bosanskohercegovački igrač koji je svojevremeno branio boje Zrinjskog. Radi se o Renatu Gojkoviću koji je u prošloj sezoni za ovaj ruski tim odigrao 28 utakmica uz učinak od dva pogotka i jedne asistencije. Osim za Zrinjski Gojković je u Bosni i Hercegovini branio boje Slobode i Čelika.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

UM1905ZM
Nema ovo u pm,ima li iko u toj ****noj upravi mozga ,prcile vas pare vise ionako se u nista ne ulaze...19 mu godina gdje si pozurio u koju pm,sacekaj Europu pa onda gledaj...
6 0
Adohordas
Ako ga puste ispod milion € nisu dobri sa mozgom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi