Pomagat će Bećiragiću

Legendarni Gordan Firić u stručnom štabu reprezentacije BiH

Haris Zilić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić novi je selektor košarkaške reprezentacije naše zemlje.

Bećiragić je na mjesto selektora došao umjesto Vedrana Bosnića koji je podnio ostavku, a KSBiH je morao hitno reagovati jer se spisak igrača i trenera mora predati FIBA-i od kraja ove sedmice.

U pitanju je spisak za mečeve kvalifikacija za Mundobasket protiv Češke i Bugarske.

Bećiragić će predvoditi naše košarkaše i na Eurobasketu u septembru, a u stručnom štabi će biti još jedna legenda naše košarke, proslavljeni bh. reprezentativac Gordan Firić.

Pomenuti dvojac je bio dio košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvim utakmicama nakon nezavisnosti, gdje je naša selekcija između ostalog zauzela osmo mjesto na Eurobasketu 1993. godine u Njemačkoj što je i danas danas naš najbolji rezultat na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Adis Bećiragić rođen je 18. juna 1970. godine u Sarajevu. Kao igrač, bio je član sjajne reprezentacije BiH koja je devedesetih donijela toliko radosti našoj naciji, igrao u timu s Markovićem, Avdićem, Firićem,… Karijeru je počeo u Bosni, a najveće klupske uspjehe ostvario u dresu Ulkera, s kojim je bio prvak Turske i igrao Euroligu.

U bogatoj trenerskoj karijeri vodio turske klubove Darussafaku, Gaziantep, Konyaspor, Kepez, Pektim i Muratbey Usak te godinama bio desna ruka Boše Tanjevića u stručnom štabu reprezentacije Turske.

Bio je i selektor Iraka, a posljednje dvije sezone osvajao šampionsku titulu Kosova sa ekipom Golden Eagle Ylli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.