Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila novog selektora

Odluka UO KSBiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila novog selektora

H. Zilić

Završena je još jedna drama u KSBiH.

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora.

Zmajeve će u kvalifikacijama za Mundobasket protiv Bugarske i Češke predvoditi Adis Bećiragić, potvrđeno je od strane UO KSBiH.

Rođen je 18. juna 1970. godine u Sarajevu. Kao igrač, bio je član sjajne reprezentacije BiH koja je devedesetih donijela toliko radosti našoj naciji, igrao u timu s Markovićem, Avdićem, Firićem,… Karijeru je počeo u Bosni, a najveće klupske uspjehe ostvario u dresu Ulkera, s kojim je bio prvak Turske i igrao Euroligu.

U bogatoj trenerskoj karijeri vodio turske klubove Darussafaku, Gaziantep, Konyaspor, Kepez, Pektim i Muratbey Usak te godinama bio desna ruka Boše Tanjevića u stručnom štabu reprezentacije Turske.

Bio je i selektor Iraka, a posljednje dvije sezone osvajao šampionsku titulu Kosova sa ekipom Golden Eagle Ylli.

Ovo je odluka UO KSBiH nakon što se Vedran Bosnić nije javljao na njihove pozive.

Podsjetimo, Vedran Bosnić je nedavno dao ostavku na mjesto selektora zbog činjenice da su članovi UO KSBiH sugerisali oko spiska reprezentativaca.

Iz KSBiH pokušali su kontaktirati Bosnića da se dogovore, ali od toga nije bilo ništa i izabran je novi selektor po hitnom postupku jer se spisak igrača i trener mora poslati FIBA-u do kraja ove sedmice.

Pored kvalifikacija za Mundobasket naše košarkaše očekuje i nastup na Eurobasketu u setpembru ove godine.

Top Komentari

pitariistok
Najretardiranija nacija na svijetu smo mi...onakvog covjeka OTJERATI BUKVALNO,onakvog trenera koji iz jednog Vrabca izvuce maksimum maksimuma,koji bukvalno od govana pitu pravi...mi smo uspjeli otjerati. Doduse od raje je imao max podrsku jer se prepoznao njegov rad i trud...ali vidis ti koja bagra tamo sjedi covjece....UZASNO!!! Adise neka ti je Bog dragi na pomoci....
22 0
King_Kenny
...fantasticna zamjena,Adisa licno poznajem inace, i ako ovi i njemu misle sugerisati nesto oko igrackog spiska bolje da odustanu ili da ga ne zovu,to nije covjek koji trpi bilo koga...od Tanjevica je sigurno imao sta nauciti i mislim da ce on nastaviti Bosnicev posao na najbolji nacin,ako mu se ne budu mijesali,jer rijec je o velikom covjeku i patrioti...Adise sretno!!!
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi