Legendarni Sacchi poručuje Interu da zaboravi na Lukaku - Dybala - Lautaro napad, objasnio i zašto

Edmir Škorić

Bivši proslavljeni italijanski stručnjak i nekada uspješni trener Milana Arrigo Sacchi poručio je Interu da zaboravi na izgradnju napadačke linije koju čine Romelu Lukaku, Lautaro Martinez i Paulo Dybala.

Martinez je Interov ponajbolji igrač i strijelac, ali očekuje se da mu se u napadu pridruže već ovog ljeta Paulo Dybala, čiji se dolazak očekuje nakon što je istekao njegov ugovor s Juventusom, dok Nerrazurri rade na potpisu Lukakua, svog bivšeg napadača, kojeg Chelsea planira pustiti na posudbu.

Sacchi je usporedio tu Interovu strategiju koju kreira lukavi direktor Beppe Marrotta s planom Real Madrida i slavnih Galaktikosa iz ranih 2000-ih. Tada je Real imao nestvranu ekipu, najveće moguće zvijezde...

"Uvijek sam govorio da se ne prave timovi sa imenima. Bio sam u Realu direktor 2004-2005. i zamolili su me da treniram ekipu. Znate li ko je igrao u napadu? Beckham, Raul, Ronaldo, Zidane, Figo, a na klupi su prve rezerve bile Morientes i Owen. To nije bila ekipa, to je bio film, ali nedostajala je radnja", poručio je Sacchi, dodavši:

"Zahvalio sam predsjedniku, ali sam rekao ne. Timovima je uvijek potrebna ravnoteža".

"U modernom nogometu trebate 11 igrača koji su uvijek aktivni - u napadu i u odbrani. Morate se stalno kretati, sudjelovati u akciji, raditi zajedno. Samo ovako možete razmišljati o brzom povratku lopte kada je protivnik ima. Ako prepustite tri igrača neprijatelju, to znači da ih ima samo osam u odbrani, a ne 11: ali kako? Timski rad sinkroniziranih pokreta", objasnio je legendarni trener.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Duh požrtvovnosti i fizičke karakteristike igrača su temeljni. Ne vjerujem, iako bih mogao biti u krivu, da Lukaku, Lautaro i Dybala imaju te kvalitete", dodao je Sacchi.

Sacchi (76) je velike uspjehe radio s ekipom Milana krajem osamdesetih, a taj tim vodio je i sredinom 90-ih. Bio je još trener Parme, Atletica i reprezentacije Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.