Iz Italije stigao hladan tuš za Džeku!

Mediji špekulišu

Iz Italije stigao hladan tuš za Džeku!

Admin Čaušević

Izgleda da nemirno ljeto čeka Edina Džeku. 

Činilo se gotovo pa sigurnim da će Džeko i novu sezonu provesti u dresu Intera, ali posljednje informacije s Apenina govore drugačije.

Kapiten bh. reprezentacije je bio i više nego sjajan u svojoj prvoj sezoni u dresu Nerazzurra. Odličnim igrama i profesionalnim odnosom prema klubu učinio je da navijači milanskog kluba preko noći zaborave na Romelua Lukakua.

Sa 17 golova i 10 asistencija Sarajlija je dao značajan doprinos u osvajanju Kupa Italije i italijanskog Superkupa, međutim i to ne bi moglo biti dovoljno.

Inter je ozbiljno krenuo u rekonstrukciju napadačkog dijela tima pa se Džeko iznenada našao na izlaznim vratima, tačnije mediji u Italiji potenciraju da je Dijamant višak.

Paulo Dybala je jako blizu potpisa, dok će se i Lukaku vratiti u Milano pa će Džeko završiti na dnu napadačke hijerarhije u slučaju realizacije transfera Argentinca i Belgijanca.

Večeras s Apenina stiže i hladan tuš jer Tuttomercato piše o mogućem raskidu saradnje, a u slučaju da pronađe odgovarajući klub Inter bi Džeku pustio besplatno.

Ovaj 36-godišnjak s Nerazzurrima ima ugovor do sljedećeg ljeta. S obzirom na reputaciju ne bi trebao imati problema s pronalskom nove sredine bez obzira što je ušao u jesen karijere.

Dva kluba prate situaciju

U četvrtak ujutrso su se pojavile informacije da Džekinu situaciju pomno prate i čelnici Valencije, te da je novi trener španskog kluba Gennaro Gattuso poručio da bi bh. napadač bio odlično pojačanje za Šišmiše.

Također, piše se da je interes pokazao i Napoli, ali naravno sve su to još uvijek samo špekulacije i nije bilo nikakvih ozbiljnih ponuda kada je Džeko u pitanju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Odličnim igrama i profesionalnim odnosom prema klubu učinio je da navijači milanskog kluba preko noći zaborave na Romelua Lukakua. Hahhaa kako da ne, jb mu mater svi odreda. Lik 20 golova ne može dati, smjesni Milan osvaja titulu. Da je Lukaku osto milan nikad sansu za titulu ne bi imao!
5 24
Krosteutegurovic
Treba napraviti malo pauze od ss.ba. bar preko ljeta, dok ovi transferi ne završe. Počeli su sa glupostma. I špekulacijama kao I obično.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti