Predsjednik kluba pružio poruku iskusnom defanzivcu

Laporta javno govorio o skandalu Piquea i Shakire, a njegovu poruku će igrač Barcelone dugo pamtiti

Endin Čaušević

Španski defanzivac Gerard Pique nalazi se prethodnih sedmica u velikom skandalu nakon što je objavljeno da je prevario svoju dugogodišnju djevojku Shakiru.

Pique i Shakira zajedno su već 11 godine i imaju dva sina, te je izgledalo da zaista uživaju u zajedničkom životu i ljubavi, ali prije dvije sedmice to se sve raspalo kao kula od karata.

Španski mediji objavili su da je Pique prevario poznatu pjevačicu, a ubrzo nakon toga potvrdili su da više nisu zajedno i da su odlučili da je najbolje da se raziđu.

Već danima se piše o tome šta je Pique radio, te španski mediji špekulišu iz dana u dan o tome s kim je igrač Barcelone prevario Shakiru.

Jasno je da je sve te priče ne idu u prilog ni Barceloni pred početak priprema za novu sezonu, ali iz kluba su pružili podršku svom igraču jer je jasno da prolazi kroz vjerovatno najteži period u svom životu.

Joan Laporta je odlučio da se oglasi i javno pruži podršku Piqueu jer mu je jasno da igrač Barcelone itekako pati zbog svega što se izdešavalo.

"Pique je u velikoj patnji. Mi imamo tu sliku kako su igrači slavni, puni novca i imaju sve što želi, ali su oni svi ljudi poput svih nas. Pique je sjajna osoba, jedan od kapitena i mnogo je dao ovom klubu", počeo je Laporta i nastavio.

"Prolazi kroz mnogo toga i sigurno mu nije lako i ugodno. Pique zaslužuje podršku od navijača Barcelone koji ne trebaju da čitaju sve te priče tabloida o njemu. On je sjajna osoba i trenutno mnogo pati. Svi želimo da mu pomognemo i ja ću biti prvi koji će mu dati podršku koju on zaslužuje".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Piqueu najteže pada činjenica što Shakira želi da odseli iz Barcelone i vrati se u Ameriku. Ona ima kuću u Miamiju i odlučna je da tu živi s djecom, a Pique na sve načine pokušava da je odgovori od toga jer ne želi da su njegovi sinovi toliko daleko od njega.

Pique već neko vrijeme živi sam u jednom stanu u Barceloni. Zbog raskida s dugogodišnjom saputnicom je pomalo i pogubljen i lumpuje po noćnim klubovima. Često 35-godišnjeg defanzivca viđaju u noćnim izlascima s mladim saigračem Riquijem Piugom. Tugu liječi alkoholom i drugim ženama i za njega je ovo jako težak period života.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.