Luda ideja i bolan udarac Barceloni: Nazire se novi klub Danija Alvesa

Napustio Nou Camp

Luda ideja i bolan udarac Barceloni: Nazire se novi klub Danija Alvesa

A. Čaušević

Dani Alves je po drugi put u karijeri napustio Barcelonu i više se neće vraćati na Nou Camp.

Alves se nadao da će mu klub u kojem je proveo najbolje dane svoje karijere produžiti ugovor, ali se na kraju to nije desilo.

Cilj legendarnog Brazilca je da u formi i potpuno spreman dočeka Mundijal u Kataru pa nema namjeru ići van granica Evrope.

Portal Diari de Mallorca je objavio vijest kako je 39-godišnji desni bek ponuđen Mallorci koja će i sljedeće sezone igrati u La Ligi.

Ostrvski klub je u posljednjem kolu uspio osigurati društvo najboljih u Španiji te sljedeće sezone ima ozbiljnije planove od borbe za opstanak.

Alves je proljetos pokazao da bez obzira na godine može i dalje igrati vrhunski fudbal te bi svojim iskustvom sigurno bio od koristi Mallorci.

Brazilac je u Barcelonu stigao zimus kako bi pomogao kada je bilo najteže i navodno je za produženje ugovora imao samo jedan uslov koji mu na kraju nije udovoljen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alves je bio čak spreman da ne potpisuje ugovor na godinu dana već na samo šest mjeseci jer mu je cilj da ima klub do Svjetskog prvenstva kako bi se našao na spisku selektora Brazila.

Od predsjednika Laporte je očekivao ugovor do kraja 2022. godine, ali na kraju mu Barcelona ni to nije dala što je šokiralo navijače koji smatraju da Alves nije zaslužio na takav način da se odnose prema njemu nakon svega.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Labile
"Luda ideja i bolan udarac Barceloni", šta je ovdje luda ideja i bolno za Barcu?
13 0
BaboBih
Od sada kad sa nekim razgovaram i zelim reci da je nesta glupo, koristit cu rijec "Čauš"... "ma to je Čauš" :D svako ko je ulazio na ovu stranicu bit ce mu sve jasno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi