Jedini prvak Evrope iz svoje zemlje želi Pjanića

Višak u Barceloni

Jedini prvak Evrope iz svoje zemlje želi Pjanića

Admin Čaušević

Želja Miralema Pjanića je da sljedeće sezone igra u Barceloni, ali upitno je koliko je to izvodivo. 

Pjaniću je istekla jednogodišnja posudba u Bešiktašu i plan je da u novoj takmičarskoj godini pokuša da se dokaže Xaviju Hernandezu i ostane na Nou Campu.

Ipak, situacija je drugačije, barem prema pisanju inostranih mediji koji uveliko nagađaju o narednoj destinaciji za bh. reprezentativca.

U duelu Lige nacija protiv Finske Pjanić je podsjetio na najbolje dane, sada ga čeka odmor od nekoliko sedmica i punjenje baterija za nove izazove.

Nove izazove bi mogao imati u bivšem prvaku Evrope, ekipi Marseilla, posljednje su informacije iz Španije i Francuske.

Jedini francuski osvajač Lige prvaka je počeo da pokazuje interes za 32-godišnjaka i to više uopšte nije tajna.

Oglasi

Barcelona će osim Pjanića Marseillu pokušati da u paketu pošalje i defanzivca Clementa Legneta, a na Azurnoj obali ne bi imali ništa protiv te opcije.

Marseille se čini kao pravo mjesto za bh. reprezentativca da se vrati u formu jer će ovaj klub u novoj sezoni igrati Ligu prvaka što bi moglo biti i presudno.

Posljednji nastupi u dresu Zmajeva su pokazali da Pjanić još uuvijek nije za starog gvožđa i da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako god, Marseille nije jedina opcija za popularnog Mireta jer interesa iz Serije A nikad ne manjka, trenutno najzagrijaniji je Napoli.

Pjanić će predsezonu početi sa Barcelonom, poslije čega slijedi potraga za najboljom mogućom destinacijom koja bi odgovarala kako katalonskom divu tako i našem asu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
A ja čuo da su za njega zainteresovani Real M, Inter, Bayern M, Liverpool, itd, itd. Postao je plaho tražen poslije utakmice protiv Finske i to je otvorilo oči evropskom velikanima i sve se izbiše za njegov potpis.
2 9
Halland
Veliki klub,brutalni navijaci i siguran sam da ce ih Miralem osvojit svojom igrom,,mislim da ce Marseille ponovo postat veliki klub ako Miralem dođe i cak biti ozbiljan konkurent u ligi i ligi sampiona
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti