Barcelonu napustio jedan od najboljih članova čuvene La Massije
Foto: Porodični arhiv

Nije imao izbora

Barcelonu napustio jedan od najboljih članova čuvene La Massije

Eldar Ganibegović

Michal Zuk, 13-godišnji poljski fudbalski talenat, napustio je La Massiju, čuvenu Barceloninu školu fudbala. 

"Želim vas obavijestiti da se zbog trenutne životne situacije moja porodica za sada odlučila vratiti u Poljsku. Zato sam odlučio za sada napustiti Barcelonu kako bih bio sa svojom porodicom", napisao je Zuk na Instagramu.

Zuk je 13-godišnji igrač koji se pridružio školi Barcelone prije nekoliko godina. Tinejdžer je oduševio svojim talentom, a za La Massiju je zabio stotine golova. Poljaka su uspoređivali s Antoineom Griezmannom, a Adidas je s njim potpisao ugovor.

"Pritisak, ili možda veća očekivanja, dolaze uglavnom iz Poljske, jer je napisano nekoliko tekstova da igra za Barcelonu i dobro mu ide, pa se svi nadaju da će se probiti do prve momčadi. U tome postoji dobra vjera, ali znam šta će se dogoditi ako ne uspije. Ljudi pretpostavljaju da se mora probiti i to je to", rekao je igračev otac Mariusz u intervjuu za tamošnji Sport.pl.

U petak je Zuk najavio odlazak iz Barcelone.

"Klub je želio da ostanem, ali u mojoj životnoj dobi s tolikom udaljenošću od porodice to je nemoguće za mene. Mislim da kad ostarim i bude prilike, onda da. Fudbal je moja strast, danas imam samo 13 godina i želim živjeti sa svojom porodicom. Doći će vrijeme da živim sam. Nikad nisam mislio da bi se takav trenutak mogao dogoditi, ali život je to što jest i moraš prihvatiti ono što ti se događa. Porodici je također teško, ali moramo prihvatiti situaciju", napisao je Zuk.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Molim vas da ne kritikujete nas, klub ili bilo koga. To je samo ono što je danas, a vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. Ne opraštam se ni od koga jer želim igrati fudbal i vjerujem da će mi Bog i život dati priliku da ostvarim svoje snove ovdje ili tamo i jednog dana se vratim igrati u Španiju, zemlju koja mi je dala strast, oblikovala me i naučila fudbalu", dodao je.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti