Pojačat će stručni štab

Pep Guardiola dovodi pojačanje u City, ali na klupu

Eldar Ganibegović

Osim pojačanja na terenu, Manchester City želi da se pojača i kada je stručni štab u pitanju. 

Tako je Pep Guardiola već zapikao čovjeka koji će doći, a riječ je o Enzu Maresci, bivšem treneru Parme.

Italijanski trener je nakon odlaska iz posrnulog velikana bez kluba, a novinar Fabrizio Romano najavljuje da će Maresca raditi s Pepom Guardiolom u Manchester Cityju.

Za njega ovo ne bi bilo prvo iskustvo u Manchester Cityju.

U sezoni 2020/2021. trener je vodio U23 momčad Građana, a sada je spreman napraviti veliki korak prema prvoj momčadi, gdje bi bio Guardiolin pomoćnik. Maresca će zamijeniti Juanmu Lilla, koji je nedavno potpisao s Al-Saddom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 42-godišnjak radio je osim u Oarmi i Cityju kao pomoćni trener u West Hamu zajedno s Manuelom Pellegrinijem, pomagao je Vincenzu Montelli u Sevilli, te Fulviju Fiorinu u Ascoliju na početku trenerske karijere.

Kao igrač promijenio je dosta klubova. Igrao je za Cagliari, WBA, Juventus, Bolognu, Piacenzu, Fiorentinu, Sevillu, Olympiacos, Malagu, Sampdoriju, Palermo i Veronu, a penzionisao se u januaru 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.