Haaland u Cityju izabrao sve osim jednog

Šta se čeka?

Haaland u Cityju izabrao sve osim jednog

A. Čaušević

Erling Haaland je zvanično predstavljen kao novi igrač Manchester Cityja. 

Dan nakon što je zabio dva gola za Norvešku u pobjedi nad Švedskom Haaland je stigao među Građane s kojim je još ranije dogovoren transfer.

Norvežanin je s prvakom Engleske potpisao dugogodišnji ugovor nakon što je aktivirana otkupna klauzula iz ugovora sa Borussijom Dortmund u iznosu od 60 miliona eura.

"Ovo je ponosan dan za mene i moju porodicu. Uvijek sam gledao utakmice Cityja. Ne možete, a da se ne divite njihovom načinu igre, uzbudljivo ih je gledati i kreiraju mnogo šansi", bile su Haalandove prve riječi.

"U ovom timu je dosta igrača svjetske klase i Pep Guardiola je jedan od najboljih trenera svih vremena, tako da mislim da sam na pravom mjestu."

"Hoću da postižem golove, osvajam trofeje i napredujem kao fudbaler i vjerujem da to mogu ovdje. Jedva čekam da počnu pripreme", poručio je Norvežanin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno da Haaland još uvijek nije odabrao broj u novom klubu. Norveški napadač bi najradije broj 9, ali isti pripada Gabrielu Jesusu.

Brazilski napadač će uskoro napustiti Građane, pa Haaland vjerovatno čeka njegov odlazak kako bi dobio svoju devetku.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Strasan trasfer City-a. Najbolji igraci biraju najbolje.
8 4
korona
Ja stvarno ne kontam vas plastika pa i real je godinama zaduzivao se po spanskim bankama i obarao rekorde u jedno vrijeme su imali najveci dug u drzavi Vama je samo krivo sto ovi naftasi rijesili da nije vise real taj koji daje najvise pare i stvara galatikose
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi