Nevjerovatna razlika u plati između Haalanda i Nuneza

Novi napadači Manchester Cityja i Liverpoola

Nevjerovatna razlika u plati između Haalanda i Nuneza

A. Čaušević

Darwin Nunez i Erling Haaland su realizovali najzvučnije transfere ovog ljeta u engleskom Premiershipu.

Haaland je za ''skromnih'' 60 miliona eura prešao u Manchester City, dok je Liverpool Nuneza ne računajući bonuse Benfici platio 75 miliona. Taj iznos može narasti na 100 miliona.

Nunez je tako postao najskuplje pojačanje u historiji Liverpoola, a Juergen Klopp se u njega ''zaljubio'' tokom mečeva četvrtfinala Lige prvaka.

Ovaj 22-godišnji Urugvajac je na Anfield Road stigao kao zamjena za Sadia Manea koji je na putu za Minhen potpisavši ugovor do 2028. godine.

Razlika u platama između dvojice fudbalera je nevjerovatna što možda i najbolje govori kakva je platežna moć Manchester Cityja.

Građani su sa sedmičnom platom od 500.000 eura Haalanda učinili drugim najplaćenijim igračem Premiershipa, odmah iza Cristiana Ronalda.

Poređenja radi Nunez će na Anfield Roadu zarađivati 163.000 sedmično što je sve osim zanemariva cifra, ali svakako značajno je manje u porođenju s Haalandovom platom.

Inače, s cifrom od 163.000 sedmične zarada urugvajski napadač je među najplaćenijim u Liverpoolu, ali svoj kvalitet će svakako morati pokazati i na terenu.

Niže plate u odnosu na konkurenciju predstavljaju veliki problem Redsima jer iz tog razloga Mane odlazi u Bayern, dok Mohamed Salah odugovlači sa potpisom novog ugovora.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
ss.b u svom hate City stilu. Plata u eurima. Haaland je placen 25mil funti manje od ovog sljivotresa sa jednom dobrom sezonom u karijeri. Poredjti njih dvojicu je glupost. Jos veca glupost je platiti ga 100mil i opet plakati kako neko drugi plati igraca.
5 2
Osvaldo000
Pa dali su i agenciji riaole 50 mil kako je onda transfer 60?
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti