Igrač Reala ispričao zanimljive stvari

"Izabrao sam Real ispred Barce, a oni kažu da su nam rival - mi o njima i ne razmišljamo"

Eldar Ganibegović

Rodrygo Gues bio je važna karika Real Madrida u prethodnoj sezoni. 

Mladi Brazilac postigao je važne golove u prošloj sezoni u Real Madridu. Zabio je i i režirao povratak Los Blancosa u polufinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

U razgovoru za Brasil Football Rodrygo je otkrio da ga je otac natjerao da bira između Real Madrida i Barcelone prije nego što je stigao u Španiju. Brazilac nije dugo razmišljao i postao je Galacticos. 

"Jednog dana moj otac je došao kući, ušao u moju sobu i vratio se s dva dresa: jednim iz Barcelone, jednim iz Real Madrida. Zamolio me da odaberem. Odgovorio sam: "Nemam o čemu razmišljati, biram Real Madrid"", rekao je Rodrygo.

"Mislim da Real Madrid nema rivala. Oni (Atletico Madrid, op. a) kažu da je najveći rival Real Madrida, ali mi o njima i ne razmišljamo", precizirao je Rodrygo.

Nešto ranije, Rodrygo je govorio i o putu Reala ka finalu Lige prvaka kada su u knock-out fazi napravili tri preokreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Publika je bila nevjerovatna, poslali su nas u finale nakon prvog pogotka. Mladi igrač poput mene uspio je tijekom evropskih večeri shvatiti legendu stadiona Santiago Bernabeu tek nakon utakmica s PSG-om, Chelseajem ili Manchester Cityjem.

Budimo iskreni i otvoreno recimo. U 90. minuti nismo mislili da je moguće treće čudo, u glavi smo skoro ispali. Ali onda je došao moj gol i sve se promijenilo", objasnio je Rodrygo za Managing Madrid. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.