Ma kakav Lewa, ovo je posao za budućnost: U Barcelonu stiže jedan od najtalentovanijih na svijetu?

Malo ko je čuo za njega

Ma kakav Lewa, ovo je posao za budućnost: U Barcelonu stiže jedan od najtalentovanijih na svijetu?

Eldar Ganibegović

Iako je transfer Roberta Lewandowskog u žiži interesovanja, u Barceloni mnogo rade i na onim dugoročnim planovima.

Tako portugalski mediji pišu da bi se čuvenoj La Massiji mogao pridružiti 16-godišnji fudbaler tamošnjeg Sportinga iz Lisabona, Sana Fernandes.

Za njegove usluge zainteresovan je i Manchester City, te će tako Barcelona imati jaku konkurenciju u vidu "svog" Pepa Guardiole.

Ipak, posljednju riječ reći će dječak i njegova porodica, a Barcelona ga pokušava privući objašnjhenjem da se Fernandes savršeno uklapa u njihov stil igre i ofanzivnu filozofiju koju gaje.

Inače, Sana vuče porijeklo iz Gvineje, no već se opredijelio da igra za Portugal te je za kadetsku selekciju ove zemlje već postigao deset golova.

Pogledajte o kome se radi. 

Podsjetimo, La Massiju je prije nekoliko dana napustio jedan od najvećih talenata, Poljak Michal Zuk (13).

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim vas obavijestiti da se zbog trenutne životne situacije moja porodica za sada odlučila vratiti u Poljsku. Zato sam odlučio za sada napustiti Barcelonu kako bih bio sa svojom porodicom", napisao je Zuk na Instagramu.

Zuk je 13-godišnji igrač koji se pridružio školi Barcelone prije nekoliko godina. Tinejdžer je oduševio svojim talentom, a za La Massiju je zabio stotine golova. Poljaka su uspoređivali s Antoineom Griezmannom, a Adidas je s njim potpisao ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi