Trener Manchester Cityja je bio jasan

Laporta u šali spomenuo Bernarda Silvu, a Pep Guardiola mu odmah odgovorio

Endin Čaušević

Barcelona i Manchester City će odigrati humanitarni meč za španskog trenera Juana Carlosa Unzuea.

Unzue je prije nekoliko godina potvrdio da boluje od ALS-a i njegov stanje je iz godine u godinu sve lošije.

Zbog toga su Barcelona i Manchester City na čelu s Pepom Guardiolom odlučili da pomognu nekadašnjem treneru, ali i mnogim ljudima koji boluju od ove neizliječive bolesti.

Danas je na Camp Nou održana press konferencija na kojoj je najavljen susret Barcelone i Cityja, a pored Unzuea na bini su se pojavili još Joan Laporta i Guardiola.

Španski mediji snimili su zanimljiv susret Laporte i Guardiole, te trenutak kada se predsjednik Barcelone našalio oko Bernarda Silve. Poznato je da je ovaj igrač Cityja na meti Barcelone, a Laporta je iskoristio priliku da ga uključi u priču.

"Dovest ćemo svoje najbolje igrače na meč protiv Barcelone koji se igra u čast Unzuea i ljudi koji boluju od ALS-a", rekao je Guardiola, a onda se Laporta ubacio.

"Čak i Bernarda Silvu?", kroz smijeh mu je dobacio Laporta, a Guardiola je odgovorio također uz osmijeh: "Bernardo Silva i još deset drugih igrača".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da će Bernardo ostati u Manchester Cityju i iduće sezone, ali kako uvijek kažem ne volim da zadržavam igrače ukoliko oni nisu sretni. Naš cilj je da on ostane, ali ako nije sretan takvom odlukom onda ćemo pričati o tome", zaključio je trener Cityja.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.