Dembele spreman da potpiše za Chelsea, ali za Tuchela ima samo jedan jedini uslov

Uskoro će donijeti odluku

Dembele spreman da potpiše za Chelsea, ali za Tuchela ima samo jedan jedini uslov

E. Čaušević

Ousmane Dembele će biti slobodan igrač na kraju ovog mjeseca jer mu ističe ugovor s Barcelonom.

Dembele nije uspio s Kataloncima da dogovori nastavak saradnje jer mu Barcelona nije ponudila ono što je očekivao, te je odlučio da je najbolje da karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Francuski fudbaler se već odavno povezuje s mnogim evropskim klubovima, ali najkonkretniji bili su PSG i Chelsea koji su već u kontaktu s njegovim agentom.

Dembele je bio na korak od dogovora s Parižanima, ali je na kraju sve propalo nakon što je Kylian Mbappe odlučio da ostane u ovom klubu i potpiše novi ugovor.

Dogovor s Dembeleom je pao u vodu, ali se nakon toga Chelsea uključio u tu priču. Plavci su spremni da ispune sve finansijske uslove koje Dembele traži, a on bi trebao potpisati ugovor na četiri godine.

No, Dembele još uvijek nije donio konačnu odluku. Kako piše The Sun on je u kontaktu s Thomaso Tuchelom s kojim je sarađivao i u Borussiji Dortmund, te je i njemačkom stručnjaku postavio uslov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Dembele je od trenera Chelseaja tražio garancije da će biti starter i imati zacementirano mjesto u početnoj postavi londonskog kluba. Ne želi da bude dio čestih Tuchelovih rotacija i cilj mu je da igra što više može kako bi bio na spisku Francuske za Mundijal u Kataru.

Tuchel zna često da mijenja ekipu, a posebno napadača i to je ono što se Dembeleu ne sviđa. Da li će Nijemac pristati na takav uslov Dembelea saznat ćemo veoma brzo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti