PSG krade Portugalca Milanu

Renato Sanches slušao srce i dogovorio prelazak u redove velikana, ali novac čini svoje...

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Renato Sanches odavno ima postignut usmeni dogovor s Milanom, ali problem mu stvara njegov klub, Lille, koji je prihvatio PSG-ovu ponudu.

Sanches je najavljen kao novi veznjak Milana i u redovima aktuelnog prvaka Italije već neko vrijeme imaju postignut dogovor sa nasljednikom Francka Kessiea, koji kao slobodan igrač prelazi u Barcelonu.

Međutim, kako javlja italijanski list La Repubblica, Lille je prihvatio ponudu PSG-a od 25 miliona eura uz bonuse, dok je za igrača spreman ugovor od čak pet miliona eura po sezoni.

Prethodno je veznjak imao s Milanom dogovor prema kojem bi dobio četverogodišnji ugovor vrijedan 3,2 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je spreman Lilleu dati najviše 20 miliona eura (uključujući i bonuse), ne želi da izjednači PSG-ovu ponudu, što igrača poprilično udaljava od San Sira, a navodna alternativa bi mogao biti Jordan Veretout iz Rome.

Igračeva želja je od početka Milan, ali s obzirom da prvak Italije nema snage da se bori s PSG-ovim ponudama, pravo je pitanje šta će od svega na kraju biti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.