Pochettinove objave na Instagramu su najbolji dokaz da napušta PSG

Mnogi vjeruju da se oprašta od Parižana

Pochettinove objave na Instagramu su najbolji dokaz da napušta PSG

E. Čaušević

Mauricio Pochettino ovog ljeta će najvjerovatnije dobiti otkaz na klupi PSG-a.

Argentinski stručnjak je početkom 2021. godine izabran za novog trenera PSG-a, te su od njega imali velika očekivanja u ovom klubu koja očito nije uspio da ispuni.

Naravno, glavni cilj Parižana bilo je osvajanje Lige prvaka, ali PSG to nije uspio da uradi ni u minuloj sezono. Da stvar bude gora ispali su već u osmini finala i to nakon što su već jednom nogom bili u narednoj rundi u dvomeču protiv Real Madrida.

Iako je PSG postao prvak Francuske očito je da to nije dovoljno i već se sedmicama špekuliše o tome da će Pochettino sigurno dobiti otkaz.

Čelnici PSG-a žele Zinedinea Zidanea za novog trenera, ali je on odbio tu ponudu. Da je Pochettino na izlaznim vratima kluba pokazale su i njegove objave na Instagramu.

On je na Instagram storyju jutros objavio nekoliko zanimljivih fotografija, a mediji u Francuskoj vjeruju da se na taj način oprostio od PSG-a i da će uskoro biti potvrđeno da je dobio otkaz.

Image

Image

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Image

Pochettino s Parižanima ima ugovor do ljeta iduće godine i sigurno je da će dobiti određenu novčanu odštetu zbog raskida saradnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi