Potpisao za Bayern

Ljubav, poštovanje i zahvalnost: Dirljiva poruka Kloppa nakon odlaska Manea

Eldar Ganibegović

Sadio Mane od danas je i zvanično fudbaler Bayerna.

Mane je s bavarskom momčadi potpisao ugovor na sljedeće tri sezone i primat će mjesečnu platu od 1,1 milion eura.

Sadio Mane je u Liverpool prešao 2016. iz Southamptona i imao je još godinu dana ugovora, ali je odlučio ne produžiti ugovor i otići u prvaka Bundeslige.

Igrajući za Liverpool, Mane je osvojio Ligu prvaka, engleski kup, engleski liga kup i Ligu prvaka, kao i UEFA Superkup.

Jurgen Klopp, trener Redsa, govorio je o transferu Sadija Manea u Bayern i imao samo riječi hvale za senegalskog napadača.

"Odlazi s našom zahvalnošću i ljubavlju. Mane odlazi sa statusom jednog od najboljih igrača svijeta. Ne smijemo žaliti što smo izgubili, ali se moramo radovati onome što smo imali privilegiju imati: njegovim golovima i trofejima koje je osvojio. To je nedvojbeno legenda, ali i slika modernog Liverpoola.

Poštujem njegovu odluku, a siguran sam da će i naši navijači. Ako voliš Liverpool, moraš voljeti Sadija, o tome se ne može pregovarati. Želimo mu samo uspjeh u svakoj utakmici koju odigra, naravno, osim ako nije protiv nas. Nastavit će sjati, ne sumnjam", rekao je Jurgen Klopp, a prenosi Marca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sadio Mane je po potpisu za Bayern rekao:

"Presretan sam što sam konačno u Bayernu. Dosta puta smo pričali i osjećao sam da me žele. Zbog toga nije bilo nikakve dileme gdje ću igrati. Pravo je vrijeme za nove izazove u karijeri. Želim ostvariti velike rezultate s Bayernom".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.