Sadio Mane je novinara iz Liverpoola ugostio na Mallorci kako bi napravio oproštajni intervju

Okončana jedna era

Sadio Mane je novinara iz Liverpoola ugostio na Mallorci kako bi napravio oproštajni intervju

E. Škorić

Senegalski reprezentativac Sadio Mane (30) potpisao je danas ugovor s Bayernom.

Mane je potpisao trogodišnji ugovor s Bavarcima i bit će veliko pojačanje za momčad Juliana Nagelsmanna, dok će naravno ujedno oslabiti Liverpool u kojem je sezonama bio jedan od ključnih igrača.

Ubrzo nakon što je postao novi igrač Bayerna, na sajtu Liverpoola objavljen je oproštajni intervju sa krilnim napadačem.

On je u Liverpool stigao iz Southamptona 2016. godine, a osvajao je s klubom šest trofeja - Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, Carabao kup i Superkup Evrope. U 269 nastupa postigao je 120 golova i 14. je najbolji strijelac kluba svih vremena.

"Čudno je, stvarno je jako čudno što više nisam igrač Liverpoola. Naravno, bilo mi je super, nevjerovatno i od prvog dana sam zaista uživao u treninzima, igranju, posebno na Anfieldu i pred sjajnim navijačima. Sad je došao kraj, pa šta da kažem?".

Puno se nagađalo o njegovoj budućnosti pred kraj prošle sezone. Zašto je baš sada smatrao da je pravo vrijeme da krene dalje?

Oglasi

"Bilo je puno glasina, ali nisam bio zbunjeni dječak u svojoj glavi. Očito znam šta želim i znam šta je profesionalno i najbolje za mene, pa nisam razmišljao o tome jer sam bio igrač Liverpoola i imali smo jako važne utakmice. Za mene je to bilo važno vrijeme, bio sam fokusiran samo na to. Nisam želio davati nikakve komentare o tome jer bi osvajanje Lige prvaka i Premier lige bilo fantastično za mene i za klub i za sve. Zato sam šutio i odbijao da dajem komentare".

Smatra li da je osjećao da je postigao sve što je mogao postići u Liverpoolu?

"Da, sigurno. Kao što sam rekao, od prvog dana kada sam došao klub, razgovarao sam sa šefom kada sam bio u Southamptonu i mislim da tada nismo bili ni u Ligi prvaka. U srcu sam odlučio da dolazim u Liverpool jer sam tu vidio sebe i za mene je to bilo pravo vrijeme i pravi klub u kojem ću napredovati. Mogu reći da smo naravno puno toga osvojili i proveo sam jedan divan period. Moj život je oduvijek bio izazov i kada je stigao poziv iz Bayerna, rekao sam klubu da želim da idem jer trebam neki novi izazov i da želim da budem sve bolji i bolji".

Jeste li razgovarali s Kloppom i sa nekim od sada već bivših saigrača?

"Da, da. Nakon što su klubovi postigli dogovor, poslao sam dugu poruku da se pozdravim sa svima, što je normalno. Bili su tužni, kao i ja, ali to je dio života. Moramo to prihvatiti".

Oglasi

Je li vam bilo jako važno napustiti Liverpool u prijateljskim odnosima sa svima, od trenera i igrača do osoblja i navijača?

"Da, naravno! To je bio plan od početka, da odem na pravi način iz Liverpoola. Bilo je fantastično u klubu, u svlačionici. Prijateljski sam sa svima, s trenerskim osobljem, pa čak i s kuhinjskim osobljem, gospođama u kuhinji! Dakle, za mene je bilo važno da odem na jedan lijep način".

"U Liverpoolu sam se razvio kao nogometaš i kao čovjek. Nisam bio tako star kao danas kada sam došao, iamo sam 24 godine. Naučio sam puno od svojih saigrača".

Omiljeni trenutak u dresu Liverpoola?

"Dobro pitanje. Otići ću prije svega na 2019. godinu kada smo pobijedili Barcelonu kod kuće, to je bilo nevjerojatno, kao i kada smo osvojili Ligu prvaka. Za mene je to do sada najbolji, najbolji trenutak ili trenutak koji će zauvijek ostati u mojoj glavi, sigurno".

Oglasi

Najbolji ili najdraži gol od 120 postignutih u dresu Liverpoola?

"Moj prvi gol na debiju protiv Arsenala na Emiratesu, a onda gol protiv Bayerna. Oprosti Manu (Neuer), dolazim, ali mislim da je to bio nevjerovatan gol. Odabraću ta dva gola kao najdraža".

Ostajete li navijač Liverpool?

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Gledat ću Liverpool nakon svake svoje utakmice u Minhenu. Pratit ću i iz svlačionice ako bude potrebno. Zauvijek ću biti Liverpoolov najveći navijač. Samo im želim reći sretno i da ću pratiti. Bit će još bolji jer znam te dečke, veliki su talenti, sjajni igrači, zreli su, imaju stav, tako da Liverpool ne mora da brine".

Kompletan intervju pogledajte OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Bojim se da bi mogao i završiti na klupi ako se ne uklopi ipak Bayern ima Sane-a i Gnabry-a I drugi igrača.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi