Nije lako biti Hasan Salihamidžić, ali on je čovjek koji ne gazi preko riječi
Foto - EPA

Jasan stav

Nije lako biti Hasan Salihamidžić, ali on je čovjek koji ne gazi preko riječi

Midhat Šljivak

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić još jednom je potvrdio stav kluba da Robert Lewandowski nije na prodaju i da ga klub očekuje na treningu 12. jula.

Salihamidžić je za Bild govorio o situaciji s poljskim fudbalerom i ističe da narednu sezonu klub planira s iskusnim napadačem.

"Fer je da nađemo rješenje koje će zadovoljiti sve strane. Jesmo li odustali od Lewandowskog dovodeći Manea? Naša pozicija je jasna - Robert ima ugovor do 2023. godine".

Bayern je navodno zatražio 50 miliona eura od Barcelone za usluge poljskog napadača. Taj novac Katalonci ne mogu izdvojiti.

"Ne razmišljam o tome. Očekujem Roberta u trening centru 12. jula", jasan je Hasan Salihamidžić koji je ovaj stav saopštio na sastanku s fudbalerom i njegovim agentom Pinijem Zahavijem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Govorio je i o odlasku Corentina Tolissoa. Francuz je optužio Salihamidžića za nedostatak pažnje i komunikacije prema njemu.

"Pokušao sam mu objasniti da ne možemo planirati budućnost s igračem koji je odigrao 30 posto minuta u tri godine. Njegova je želja bila da ne primi cvijeće za oproštaj posljednjeg dana. Nije tačno da nismo pričali. Održali smo nekoliko sastanaka u protekla dva mjesesa i dali smo mu ogromno povjerenje", rekao je Hasan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE