Imat će veliku konkurenciju

Perez i Real ovog ljeta su pretplaćeni na Francuze: Još jedan stiže na Santiago Bernabeu?

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe ih je odbio, Aureliana Tchouamenija su potpisali, a sada ponovo žele Francuza. U pitanju je naravno Real Madrid.

Želja Los Blancosa je dovođenje Hugoa Ekitikea iz Reimsa.

Ekitike je impresionirao u prethodno okončanoj sezoni, postigavši 11 golova i dodavši četiri asistencija na 26 utakmica. 

Tržišna vrijednost francuskog fudbalera "eksplodirala" je sa 600.000 eura u ljeto 2021. na 28 miliona eura u ovom trenutku, prema Transfermarktu.

Na međunarodnoj razini, Hugo Ekitike je igrao samo za reprezentaciju Francuske do 20 godina i nije postigao pogodak u šest utakmica.

Kako prenosi ugledni španski AS, Real Madrid je razgovarao s agentom Ekitikea, koji je dobio prijedlog ugovora od kluba iz glavnog grada Španije. Međutim, Reims još nije dobio konkretnu ponudu za transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid ima žestoku konkurenciju za transfer Hugoa Ekitikea. PSG, Bayern Minhen i Newcastle United pripremaju ponude za mladog francuskog napadača.

Ekitike bi tako bio peti Francuz u Kraljevskom klubu. Podsjetimo, Real Madrid u timu ima četiri francuska fudbalera: Ferlanda Mendyja, Eduarda Camavingu, Aureliena Tchouamenija i Karima Benzemu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.