U Realu su ostali zatečeni onim što im je rekao Toni Kroos

I to je danas moguće

U Realu su ostali zatečeni onim što im je rekao Toni Kroos

Edmir Škorić

Iskusni njemački veznjak, Toni Kroos (32), ima još godinu dana ugovora s Real Madridom.

Kroos je među najiskusnijim igračima Reala i Nijemac je sa Kraljevima osvojio čak pet trofeja Lige prvaka, a u klubu je od 2014. godine, kada je za 25 miliona eura došao iz Bayerna.

Real je pregovarao sa igračima kojima ovog ili narednog ljeta ističe ugovor. Oni koji su otpisani, oni su već napustili tim poput Marcela ili Garetha Balea, koji su imali do kraja prošle sezone ugovor, dok je Luka Modrić produžio za još godinu dana.

Madriđanima je u interesu i da Kroos ostane, no on je čelnike kluba pomalo zatekao s odgovorom.

Naime, bivši njemački reprezentativac je rekao da je odlučio da sada ne prodžuje ugovore s Realom, te da je spreman da čeka jer ne želi da bude teret klubu. On smatra da je najbolje da se vidi njegov učinak u narednoj sezoni te da na osnovu toga zajedno s klubom donese konačnu odluku.

Na ovaj način je Kroos pokazao gospodske manire i prosto poručio klubu da ako ga treba, tu je, ako ne bude potreban, otići će bez odštete...

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je skoro nezamislivo u današnjem svijetu nogometa gdje nogometaši glavom bez obzira "lete" za ugovorima i novcem.

Ovo nije prvi put da Kroos svojim odgovorom ostavlja bez teksta čelnike kluba, koji mogu mirno da spavaju, jer ako bude potrebe, Nijemac će potpisati ugovor "iste sekunde" kada mu se saopšti da je neophodan i u narednoj sezoni. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Pff ova Realova generacija sve istinski sampioni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi