Želja Pepa Guardiole

Primio 59 golova, ispao u drugu ligu, a sada ga dovodi Manchester City

Eldar Ganibegović

Manchester City uskoro bi mogao ozvaničiti pomalo iznenađujući transfer.

Njemački 29-godišnji golman Stefan Ortega iz Arminije Bielefeld, u naprednim je pregovorima s Manchester Cityjem, navode njemački mediji Kicker i Bild.

Stefanu Ortegi ugovor s Arminijom Bielefeld istječe 30. juna 2022. i kao slobodan igrač mogao bit stići na Etihad nakon što je njegov tim ispao u Bundesligu 2.

U sezoni 2021/2022., Stefan Ortega je za njemačku momčad primio 59 golova u 35 utakmica.

Stefan Ortega bio je četvrta opcija za njemačkog reprezentativnogolmana, uvršten na prišireni spisak igrača za EURO 2020, nakon Manuela Neura, Kevina Trappa i Bernda Lena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ortega će biti zamjena za Brazilca Edersona u Manchester Cityju. “Građani” riskiraju da ostanu bez rezerve na poziciji golmana, s obzirom na to da Scott Carson i Zack Steffen žele otići iz kluba.

Podsjetimo, novo izdanje engleskog fudbalskog prvenstva počet će u petak, 5. augusta, utakmicom Crystal Palace - Arsenal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.