Laporta u šali spomenuo Bernarda Silvu, a Pep Guardiola mu odmah odgovorio

Trener Manchester Cityja je bio jasan

Laporta u šali spomenuo Bernarda Silvu, a Pep Guardiola mu odmah odgovorio

Endin Čaušević

Barcelona i Manchester City će odigrati humanitarni meč za španskog trenera Juana Carlosa Unzuea.

Unzue je prije nekoliko godina potvrdio da boluje od ALS-a i njegov stanje je iz godine u godinu sve lošije.

Zbog toga su Barcelona i Manchester City na čelu s Pepom Guardiolom odlučili da pomognu nekadašnjem treneru, ali i mnogim ljudima koji boluju od ove neizliječive bolesti.

Danas je na Camp Nou održana press konferencija na kojoj je najavljen susret Barcelone i Cityja, a pored Unzuea na bini su se pojavili još Joan Laporta i Guardiola.

Španski mediji snimili su zanimljiv susret Laporte i Guardiole, te trenutak kada se predsjednik Barcelone našalio oko Bernarda Silve. Poznato je da je ovaj igrač Cityja na meti Barcelone, a Laporta je iskoristio priliku da ga uključi u priču.

"Dovest ćemo svoje najbolje igrače na meč protiv Barcelone koji se igra u čast Unzuea i ljudi koji boluju od ALS-a", rekao je Guardiola, a onda se Laporta ubacio.

"Čak i Bernarda Silvu?", kroz smijeh mu je dobacio Laporta, a Guardiola je odgovorio također uz osmijeh: "Bernardo Silva i još deset drugih igrača".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da će Bernardo ostati u Manchester Cityju i iduće sezone, ali kako uvijek kažem ne volim da zadržavam igrače ukoliko oni nisu sretni. Naš cilj je da on ostane, ali ako nije sretan takvom odlukom onda ćemo pričati o tome", zaključio je trener Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Fokus treba da bude na humanitarnom mecu a ne transferima. Smece Laporta
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi