Plavce nikada ne treba otpisati: Chelsea dovodi veliko pojačanje iz Manchester Cityja

Sve je skoro dogovoreno

Plavce nikada ne treba otpisati: Chelsea dovodi veliko pojačanje iz Manchester Cityja

E. Čaušević

Chelsea se prethodnih mjeseci nalazi u velikim problemima zbog promjene vlasnika, ali to ne bi trebalo pokvariti ljetni prelazni rok za ovaj klub.

Jasno je da će Plavci napraviti dosta promjena u igračkom kadru ovog ljeta, te već postoji nekoliko fudbalera koji će bez obeštećenja napustiti klub nakon što su odbili nove ugovore.

Međutim, čelnici kluba punom parom rade što se tiče pojačanja i već su skoro dogovorili nekoliko sjajnih poslova.

Prva meta je Ousmane Dembele koji je u pregovorima s klubom, te su navodno veoma blizu dogovora. No, Francuz neće biti jedino pojačanje u ofanzivi ovog tima.

Naime, engleski mediji uveliko pišu da je Raheem Sterling odlučio da napusti Manchester City i da će upravo Chelsea biti njegov novi klub.

Sterling nije zadovoljan statusom kod Pepa Guardiole i želi da ide u klub gdje će imati više prostora za igru. Interes je pokazao i Arsenal, ali je Chelsea prvi napravio konkretan potez.

Plavci su blizu dogovora s Cityjem i očekuje se da će ih ovaj transfer koštati 40 miliona eura. Sterling dogovara uslove ugovora koji bi trebao trajati do ljeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je uspio da smanji cijenu za Sterlinga jer mu ističe ugovor narednog ljeta, a prvobitno su Građani tražili oko 65 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Hahaha opet smo krenuli? Silva otisao u barcelonu, Jesus vec u Arsenalu, Sterling u Chelsea hahahha stvarno? koliki moras da budes debil da bi povjerovao da ce City tek tako prodati rivalu igraca koji svake sezone zabije 15+ golova
3 0
Adnan@Kara
Samo mrtvi Arsenal ne radi na pojacanjima. Nemaju postenog napadaca, i treba da kupje jednog top napadaca i jednu zamjenu napdaca. Vezni red, fale im 2 top igraca, plus im fali lijevi bocni igrac (kvalitetan).....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi