Foto - EPA

De Jong u Manchesteru

Veliki transfer pred realizacijom

Midhat Šljivak

Nizozemski fudbaler i aktuelni član ekipe Barcelone, Frenkie de Jong (25), nalazi se veoma blizu transfera u Manchester United.

Kako navodi katalonski list Sport, pregovori o ovom transferu idu u dobrom smjeru za Manchester United i 25-godišnji fudbaler će kako stvari stoje od naredne sezone igrati na Old Traffordu.

Dugo je De Jonga 'lomio' novi menadžer Crvenih đavola Erik ten Hag. Nekoliko puta je lično s njim pričao, predstavio mu je projekat Uniteda za naredne godine i očigledno da su razgovori urodili plodom.

Barcelona nije imala izbora već da proda Nizozemca. Njima je novac veoma bitan kako bi završili druge pozicije i De Jong im nije prijeko potreban u ekipi.

Sport tvrdi kako će Barcelona inkasirati oko 80 miliona eura za De Jonga, odnosno nešto više od pet miliona više o cifre koju su oni platili Ajaxu u ljeto 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se da će transfer biti gotov do 30. juna i De Jong će krenuti u novi izazov.

On je u prethodne tri godine odigrao 140 utakmica u dresu katalonskog kluba i postigao je 13 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.