Ovo su razlozi što je Bayern rekao 'NE' Cristianu Ronaldu
Foto - EPA

Sasvim očekivano

Ovo su razlozi što je Bayern rekao 'NE' Cristianu Ronaldu

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo povezivao se prethodnih dana s transferom u redove minhenskog Bayerna.

Brojni evropski mediji prenijeli su informaciju kako je Ronaldo ponuđen Bayernu kao zamjena za Lewandowskog, ali je rukovodstvo bavarskog velikana odlučilo protiv dovođenja 37-godišnjeg Portugalca.

Sky Sport je donio listu razloga zbog kojih su čelnici njemačkog prvaka glasali protiv dovođenja jednog od najboljih svih vremena. Ti razlozi su:

- Zadržavanje zdrave strukture u platama fudbalera (Ronaldo zarađuje 30 miliona eura neto)
- Godine Cristiana Ronalda (37)
- Klub želi igrače koji igraju presing i koji su spremni da trče
- Mladost trenera Nagelsmanna i zdravi odnosi unutar svlačionice

Da Ronaldo neće doći saopštio je i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

"Cristiano Ronaldo je vrhunski igrač s velikom karijerom. Ipak, špekulacije koje su se pojavile nisu tačne", saopštio je Salihamidžić za Sky.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cristiano tako neće ove obući dres Bayerna ovog ljeta. On je za sada još uvijek pod ugovorom s Manchester Unitedom, ali sve su veće špekulacije da CR želli napustiti Old Trafford.

Bayern je s druge strane već završio tri fenomenalna transfera. Stigli su Sadio Mane iz Liverpoola te Noussair Mazraoui i Ryan Gravenberch iz Ajaxa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti