Foto - EPA

Prvak Evrope radi sjajan posao

Sastav Real Madrida za novu sezonu izgleda brutalno

Midhat Šljivak

Real Madrid možda nije uspio dovesti Kyliana Mbappea, ali prvak Evrope i Španije i bez njega ima zaista fenomenalan sastav.

Kraljevi su se u dosadašnjem dijelu sezone pojačali s Aurelienom Tchouamenijem i Antoniom Rudigerom i tako je ova ekipa dobila još dodatni kvalitet.

Real je pravi primjer spoja mladosti i iskustva. Dosta je fudbalera s velikim iskustvom koji će biti vođe ovog tima (Karim Benzema, Luka Modrić, David Alaba), ali mladi fudbaleri Vinicius Junior i Rodrygo će ponovo biti udarna igla napada uz Benzemu.

Pored mladog brazilskog dua u napadu, u početni sastav Kraljeva bi od naredne sezone trebali upasti mlađanih Francuzi Aurelien Tchouameni i Eduardo Camavinga, a početnih 11 za novu sezonu trebao bi izgledati ovako:

Courtois, Carvajal, Alaba, Rudiger, Militao, Tchouameni, Camavinga, Modrić, Rodrygo, Vinicius, Benzema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klupa tima iz Madrida također bi imala velika imena. Eden Hazard, Toni Kroos, Marco Asensio, Dani Ceballos, Ferland Mendy su među igračima koji su tamo, a vrlo je vjerovatno da će stići još jedno napadačko pojačanje.

Treba napomenuti da su Real Madrid napustili Gareth Bale, Marcelo i Isco, a izvjesni su još odlasci Luke Jovića i Mariana Diaza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.