Foto - EPA

Ne želi u United

Christian Eriksen je odbio ponudu života

Midhat Šljivak

Danska zvijezda Christian Eriksen (30) navodno je odbio ponudu Manchester Uniteda.

Prema navodima engleskih medija, 30-godišnji danski veznjak odbio je unosnu ponudu tima s Old Trafforda i neće nositi dres Crvenih đavola u novoj sezoni.

Eriksen međutim još uvijek nije donio odluku gdje će nastaviti karijeru. Njegov doskorašnji klub Brentford je u dobroj poziciji da produži saradnju s njim, a tu je još nekoliko ponuda među kojima je primamljiv Everton.

Danska zvijezda odluku će donijeti u narednim satima. Ponuda je zaista dosta i on želi što prije da riješi sve dileme oko budućnosti.

Podsjetimo, Eriksen je prije godinu dana doživio težak srčani udar na meču prvenstva Evrope između Danske i Finske.

Iako se smatralo da je njegova karijera je završena, Eriksen je operativnim zahvatom ugradio defibrilator koji mu je omogućio povratak na teren.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Početkom ove godine potpisao je za Brentford. Odigrao je nekoliko odličnih utakmica i odmah su uslijedile brojne ponude većih timova.

Eriksen je u bogatoj karijeri prije Brentforda igrao još za Inter, Tottenham i Ajax.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.