Foto - EPA

Nevjerovatni Sadio Mane

Poniznost kakvu nijedan drugi fudbaler nema: Odgovor o novcu kojeg daje siromašnim sve govori

Midhat Šljivak

Sadio Mane je nakon šest godina napustio Liverpool i potpisao je za Bayern.

Fenomenalni Senegalac tako će u novoj sezoni predvoditi napad bavarskog velikana, a ističe da nije imao nikakve dileme gdje će igrati kada mu je rukovodstvo Bayerna predstavilo plan za budućnost.

"Agent mi je rekao za interes Bayerna, a zatim su Hasan Salihamidžić, Julian Nagelsmann i Marco Neppe došli u moj dom i predstavili su projekt. Bio sam impresioniran i istog dana sam odlučio da želim ići u Bayern", rekao je Mane i dodao je:

"Bilo je interesa drugih klubova, ali ja sam već odlučio. Vidio sam koliko me žele i fasciniran sam načinom na koji su mi sve predstavili", rekao je Mane.

Mane je za list Bild govorio i o stvarima po kojima je poznat izvan fudbala. Senegalski napadač je veliki vjernik.

"Vjera mi je sve. Odrastao sam u veoma religioznoj porodici, donio sam odluku da budem musliman i ponosan sam na to. Vjera je dio mene, molim se svaki dan i to mi daje snagu", rekao je Mane.

Također, Senegalac bogatstvo ne ostavlja samo sebi. Svoje selo u Senegalu je izgradio i pretvorio ga je u mali gradić. Neće na tome stati.

"Moje selo je malo, ima između dvije i tri hiljade stanovnika. Dosta toga nedostaje tamo, a ja sam odlučio da izgradim bolnicu i školu. Kada ste rođeni i odrasli tamo, jednostavno morate nešto i vratiti tim ljudima".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nedavno se pojavila informacija kako Mane svakog mjeseca novčano pomaže porodice iz sela. On ne želi govoriti o tome.

"Ne želim o tome govoriti. Nisam neko ko će reći 'vidite šta sam napravio'. Uvijek nastojim pomoći kako god mogu", istakao je Mane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.