Pa, šta još više želiš od kluba? Dali mu sve, ali on je našao nešto što mu smeta
Foto - EPA

Zategnut odnos Gnabrya i Bayerna

Pa, šta još više želiš od kluba? Dali mu sve, ali on je našao nešto što mu smeta

M. Šljivak

Minhenski Bayern spremio je novi ugovor za krilnog fudbalera Sergea Gnabryja.

Bayernov ofanzivac već je dugo vremena u pregovorima o novom ugovoru. Konačno je dobio ono što je želio od kluba, ali još uvijek je neodlučan hoće li produžiti saradnju.

Njemački mediji tvrde da je 26-godišnji fudbaler nezadovoljan odnosom kluba prema njemu. Nije sretan zbog načina na koji je rukovodstvo kluba razgovaralo s njim i zbog toga još uvijek nije stavio potpis na novi ugovor.

A u Minhenu su prema ovom fudbaleru bili sasvim jasni. Dobio si ogroman ugovor, ako ga ne potpišeš, nećeš ni igrati naredne sezone i ideš na tribine.

To je dodatno potreslo fudbalera koji još razmišlja šta će učiniti. Ogroman je pritisak na njemu, ali je navodo miran te će konačnu odluku o ponudi kluba donijeti po povratku s odmora.

Bavarci 'motore pale' 12. jula. Gnabryjeva odluka će biti poznata nešto ranije i Julian Nagelsmann će znati hoće li računati na njegove usluge u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Stvarno ga želimo zadržati i nadam se da će izabrati Bayern. Ako se igrač ne želi odlučiti za klub, onda možemo da pronađemo rješenje koje će sve usrećiti", rekao je Salihamidžić za njemački Sky o situaciji s Gnabryjem.

26-godišnji njemački reprezentativac je u Bayern došao iz Werdera 2017. godine, a prošle sezone upisao je 34 nastupa u Bundesligi, 45 ukupno, te dao 17 golova uz 10 asistencija. Za Bavarce je upisao 171 nastup uz 64 gola i 40 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Realno, nema trenutno boljeg kluba za njega. U uigranoj ekipi igra, nema konkurencije u klubu na svojoj poziciji, igra u velikom klubu koji ima svake godine iste ambicije + igra u svojoj domovini
5 1
irnes4
Nijedan klub nece mu dati platu koju on trazi Jednostavno igraci cu postali nakurceni dosta ,sreca postoje skauti koji prate mlade ,pa mogu dovesti neku "zamjenu"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi