Nagelsmann ima neobičan plan u slučaju da ode Lewandowski, a ne dođe napadač sličnog profila

Spreman za sve

Nagelsmann ima neobičan plan u slučaju da ode Lewandowski, a ne dođe napadač sličnog profila

Edmir Škorić

Minhenski Bayern i dalje traži nasljednika Roberta Lewandowskog, ali bez rezultata.

Lewandowski je odlučio da napusti Bayern i to je saopštio vodstvu kluba. Ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali cilj mu je već sada da pređe u, po svemu sudeći, Barcelonu. Bayern odbija ponude Katalonaca, prvenstveno jer želi riješiti pitanje njegove zamjene, ali fcbinside.de piše da je Julian Nagelsmann rekao kako je spreman sve i da 33-godišnjak ode.

Bayern će, međutim, prije ili kasnije prihvatiti prijedloge Barcelone jer ne želi dugogodišnjeg najboljeg strijelca "patiti" i držati ga nezadovoljnog, a potom sljedećeg ljeta izgubiti bez ikakve odštete. Čelnici kluba do sada nisu pronašli adekvatnu zamjenu na mjestu centarfora, ali Nagelsmann nema problem s tim.

Iako bi željeli dobiti još jednog napadača svjetske klase, u Bayernu ne namjeravaju trošiti kozmički novac. Govorilo se čak i da bi se Bayern sljedeće sezone mogao odlučiti igrati bez takozvane "devetke", jer je Nagelsmann već rekao da je Sadio Mane igrač koji može da igra na četiri ili pet pozicija koje može da mijenja tokom meča.

Nagelsmann smatra da bi veliko pojačanje iz Liverpoola po potrebi moglo da zaigra i na mjestu Lewandowskog, te da je već mnogo puta igrao na toj poziciji dok je bio u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To je Nagelsmannov plan u slučaju da Lewandowski ode, što je izvjesno, a ne dođe nijedan napadač sličnih karakteristika. Ipak, navodi se da bi Mane kao lažna devetka bio samo privremeno rješenje Bayerna, barem do zime...

Iako je i sam Nagelsmann prilično otovren i za takav način igre Bayerna, čelnici kluba rade sve da nađu adekvatnu zamjenu za Poljaka koji je mislima već na Camp Nouu. Ono što Barcelona nudi Bayernu polako se približava iznosu od 50 miliona eura i to je granica koju će Nijemci odmah prihvatiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi