Foto - EPA

United se trudi, ali...

Ko bi normalan otišao iz ovakvog ugovora? De Jong ima nestvaran ugovor od ove sezone u Barceloni

Midhat Šljivak

Barcelona se svim silama pokušava riješiti nizozemskog veznjaka Frenkieja de Jonga.

Manchester United je taj koji želi dovesti 25-godišnjeg fudbalera u svoje redove. Pregovori uveliko traju, ali De Jong za sada odbija da ode s Camp Noua.

Nije ni čudo što De Jong ne želi na Old Trafford jer ga od naredne sezone čeka spektakularna cifra na računu jer je imao zanimljiv dogovor s nekadašnjim predsjednikom Josepom Bartomeuom.

Kako tvrdi list Sport, De Jong ima ugovor po kojem bi od sezone 2022/2023 zarađivao nestvarnih 50 miliona eura bruto, odnosno 25 miliona eura neto.

Ovu obavezu prema igraču potpisao je nekadašnji predsjednik Bartomeu. Ugovor je naravno važeći i zato nije nikakvo čudo što Nizozemac nema namjeru da napusti Barcelonu.

De Jong je i po trenutnim ugovorima najplaćeniji fudbaler Barcelone i zarađuje 16 miliona eura bruto po sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester United bi mu također mogao ponuditi ogromnu cifru za dolazak na Old Trafford. Igrač se još uvijek nećka, a sada je jasno i zašto.

De Jong je u Barcelonu stigao 2019. godine za 75 miliona eura. Odigrao je ukupno 140 utakmica i postigao je 13 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.