De Jong se oprostio od Barcelone: "Ovo je bio poseban period"
Foto - EPA

Vraća se u Sevillu

De Jong se oprostio od Barcelone: "Ovo je bio poseban period"

Midhat Šljivak

Dres katalonskog velikana Barcelone u narednoj sezoni neće nositi nizozemski napadač Luuk de Jong.

Nakon jednogodišnje posudbe iz Seville De Jongov ugovor neće biti otkupljen i on je s današnjim danim završio epizodu u katalonskom klubu.

On se od navijača i kluba oprostio porukom na društvenim mrežama.

"Ovo je bio poseban period. Želim vam sve najbolje u budućnosti", rekao je Luuk de Jong.

Iako većinom nije bio u prvom planu Luuk de Jong je često znao s klupe unositi živost u igru Barcelone, a ukupno je u 29 utakmica postigao sedam golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nizozemac je ugovorom za Sevillu vezan do ljeta naredne godine, a vidjet ćemo hoće li na kraju uopšte i igrati za ovaj klub u novoj sezoni.

Luuk de Jong je pored Barcelone i Seville ranije još nastupao za PSV, Newcastle, Borussiju Monchengladbach, Twente i De Graafschap.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Svoju minutažu, iako je bila premala, je efikasno iskoristio i donio mnoštvo važnih golova i bodova.Učinio konkretno na terenu više nego mnogi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi