PSG otpao

Lewa odbio veliku ponudu: "Proživio bi isto što i u Bayernu, to je liga bez emocija"

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski uživa na odmoru i mašta da ovog ljeta, godinu dana prije isteka ugovora, napusti Bayern.

"Moja priča s Bayernom je završena. Nakon posljednjih mjeseci ne mogu zamisliti daljnju saradnju. Transfer će biti dobro rješenje za obje strane", rekao je Robert Lewandowski prije nekoliko sedmica i izazvao buru u Minhenu.

I iako Bayern tvrdi da ga ne želi prodati, mnogo je naznaka da je minula Poljaku bila posljednja sezona u na Allianz areni. 

Robert Lewandowski sanja o Barceloni koja pregovara o transferu. Njihova posljednja ponuda iznosila je 40 miliona eura. Uz to, katalonski klub trebao je ponuditi pet miliona dodatnih bonusa. 

Premda je Bayern odbio prijedlog, a Xavi se počeo žaliti na upravu Barce, španski mediji sigurni su u Robertov transfer. Tim više što Poljaka ne zanimaju drugi klubovi, pogotovo Paris Saint-Germain.

"Unatoč interesu pariškog kluba, Poljak razmišlja samo o Barceloni. Za sada su obje strane mirne i nadaju se da će se sve riješiti do 12. jula. Lewandowski ni ne razmišlja o PSG-u. Kaže da će s PSG-om doživjeti isti scenarij kao u Bayernu jer je tamo liga bez emocija. Potpuno drugačiji od izazova osvajanja španskog prvenstva", piše katalonski "Sport".

"Lewandowski želi započeti novo poglavlje u zemlji koja ga voli. Voli špansku kulturu i hranu. Čak razmišlja o tome da se skrasi ovdje nakon završetka sportske karijere", čitamo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lewandowskom ugovor s Bayernom ističe u junu 2023. godine. Pred Bayernom je odluka hoće li sada pustiti Lewandowskog da ode i zaraditi nešto na njemu ili ga zadržati u klubu i iduće sezone kako bi ispunio ugovor, no otišao besplatno.

Za sada svi u Minhenu govore da je samo ovo drugo opcija. Svi osim Lewandowskog koji je igrač Bayerna od 2014. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.