Bayern će zaboravljenom igraču plaćati milione, a sve što treba da radi je da pravi društvo Maneu

Sarr će imati posebnu ulogu

Bayern će zaboravljenom igraču plaćati milione, a sve što treba da radi je da pravi društvo Maneu

E. Škorić

Zaboravljeni desni bek Bouna Sarr bio je otpisan u Bayernu, ali dobiće priliku zbog Sadija Manea.

Sarr je rođen u Lyonu u Francuskoj, ali je Senegalac i igra za reprezentaciju te zemlje zajedno sa Maneom, a sada mu se iznenada otvorila mogućnost da igra važnu ulogu u Minhenu, makar to bilo zbog daleko poznatijeg sunarodnjaka.

Naime, Sarr koji je u Bayern došao u jesen 2020. godine iz Marseillea jedva je sakupio 500-ak minuta u dvije sezone u Bundesligi, ali su čelnici kluba odlučili ovog ljeta da ga ostave kako bi pomogao Maneu oko adaptacije na novu sredinu.

Manea Bild vidi kao "čamac za spašavanje" Sarrove karijere u Bayernu. Sarra će u Bayernu usmjeriti na to da se posveti Maneu kako bi mu olakšao u početku. Sam Mane je kazao da mu je drago što ima svog čovjeka u timu i da zna kako je i sam Bouna bio jako sretan jer mu se pridružio sunarodnjak.

Mane je Bounu nazvao "dobro raspoloženim ujakom" i čini se da će mu biti dovoljno da se druži sa bivšim igračem Liverpoola kako bi zaradio obećane milione eura, jer evidentno je da će malo ili nikako u narednoj sezoni kročiti na teren iako će biti u rosteru njemačkog prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako se malo i ponadao da će igrati, ovaj desni bek izgubio je svaku nadu kada je nedavno klub potpisao Noussaira Mazraouija (24) na toj poziciji, a pored njega, Benjamin Pavard (26) također ima prednost i njih dvojica će vjerovatno "krpiti" desnu stranu dok će Sarr imati mnogo slobodnog vremena u Minhenu.

Naravno, većinu će provoditi s Maneom koji je stigao kao velika zvijezda ovog ljeta i čiji dolazak bi čak zasjenio i ublažio eventualnu prodaju Roberta Lewandowskog.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Cuj mnogo slobodnog vremena.Boze sacuvaj,pa covjek ce trenirat s timom,nisu mu to zabranili...
0 0
Dasler
Kakva nebuloza čovječe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi