Zna se koliko će Pochettino dobiti novca jer mu je PSG već spremio otkaz

Argentinac može biti zadovoljan

Zna se koliko će Pochettino dobiti novca jer mu je PSG već spremio otkaz

Endin Čaušević

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino gotovo sigurno neće trenirati PSG u narednoj sezoni.

Pochettino je početkom prošle godine došao na mjesto trenera PSG-a i glavni cilj bilo je osvajanje Lige prvaka, ali francuski klub to nije uspio da ostvari.

Iako je prošle sezone s Parižanima osvojio titulu prvaka Francuske očito je da to nije bilo dovoljno jer se već sedmicama uveliko špekuliše o tome da će Pochettino dobiti otkaz.

On se očito već pomirio s činjenicom da neće voditi PSG naredne sezone i već se oprostio od ovog kluba, a naravno ima razloga i za zadovoljstvo jer će dobiti ogromno obeštećenje zbog činjenice da je klub prekinuo saradnju.

Ugledni L'Equipe objavio je da su Pochettino i PSG pronašli zajednički jezik kada je u pitanju obeštećenje, te da će Argentinac dobiti čak deset miliona eura odštete.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pochettino će ovog ljeta moći da pronađe već novi klub, ali navodno uveliko razmišlja o tome da uzme barem nekoliko mjeseci pauze prije nego što nastavi s trenerskim poslom.

Top Komentari

Benz
Mescini da 40ti put pisete isto ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi