City Football Group

Bogati vlasnici Cityja kupuju kultni klub: Želja je vratiti ga u sami vrh

Eldar Ganibegović

Šeici koji su vlasnici Manchester Cityja šire svoju fudbalsku imperiju.

Arapski šeici sada će kupiti italijanski Palermo. Najavu je objavio talijanski novinar Gianluca Di Marzio, a prenio Onefootball.

Tako bi Palermo doživio silan oporavak, bez obzira što se nalazi u Seriji B. Ulaganja će biti ogromna,Palermo bi postao sila u Italiji, pogotovo jer je riječ o jednoj od najstarijih momčadi na Apeninima, osnovanoj 1900. godine.

Palermo je tri puta bio finalist talijanskog kupa.

Momčad sa stadiona Renzo Barbera tako postaje 11. fudbalski klub u vlasništvu šeika iz City grupe.

Preostalih deset timova u vlasništvu investitora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima su:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Manchester City, New York City, Melbourne City, Sichuan Jiuniu, Yokohama Marinos, Club Atletico Torque (Urugvaj), preimenovan u Montevideo City, Girona, Mumbai City, Lommel i Troyes.

Podsjetimo, Palermo je prije tri godine krenuo od najnižeg ranga, a u junu mjesecu izborio je plasman u Seriju B.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.