Dugogodišnji član napustio Etihad: Fernandinho potpisao za klub svoje mladosti

Vratio se u matični klub

Dugogodišnji član napustio Etihad: Fernandinho potpisao za klub svoje mladosti

Eldar Ganibegović

Brazilski veznjak Fernandinho napustio je Manchester City.

Ugledni Fabrizio Romano potvrdio je da se on vraća u svoj matični klub Atletico Paranaense te da će potpisati ugovor u trajanju od dvije godine.

Transfer bi se trebao ozvaničiti u julu mjesecu.

Podsjetimo, 2005. godine Fernandinho je upravo iz ovog kluba stigao u Evropu kada je potpisao za ukrajinski Shakhtar, da bi u ljeto 2013. godine za 40 miliona eura prešao u Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Građanima je pet puta bio prvak Engleske, jednom pobjednik FA Cupa, čak šest puta osvajač Liga kupa, te dva puta pobjednik engleskog Superkupa. Izostao je evropski trofej.

Kada je njegova era u Evropi u pitanju, nikako se ne smije zanmariti ni da je 2009. godine sa Shakhtarom osvojio Evropsku ligu, odnosno tadašnji Kup UEFA, sedam puta prvenstvo i pet puta Kup Ukrajine, te tri puta Superkup ove zemlje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti