Rumunski golman

Radu potvrdio transfer, pa konačno progovorio o najvećem kiksu sezone

E. Ganibegović

Ionut Radu golman je s kojim su se zaljubljenici u italijanski Calcio itekako dobro upoznali u prethodnoj sezoni. 

Rumunski golman nije mnogo branio u minuloj sezoni za Inter, ali i to malo bilo je dovoljno da ga svi dobro zapamte, no ne po lijepom.

Dobio je priliku u zaostaloj utakmici Bologne i Intera jer se Samir Handanović neposredno pred meč požalio na bolove u leđima, a onda kod rezultata 1:1 napravio veliku grešku i poklonio gol domaćoj ekipi za pobjedu, a taj poraz Inter je udaljio od odbrane titule koju je na kraju osvojio Milan.

Nekoliko mjeseci nakon greške koja ga je dovela u središte pozornosti u Italiji, Ionut Radu je prvi put progovorio o toj temi. Rumunski golman rekao je da se takva pogreška može dogoditi svakome i smatra da je najvažnije kako ko prebrodi takav trenutak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uvijek sam govorio da se pogreška može dogoditi svakome, niko nije savršen. Radimo na tome da u svakoj utakmici bude sve dobro, ali ponekad se dogode neželjene stvari. Ono što sam uvijek govorio je da je važno kako prijeći preko grešaka i kako reagujete na sve to", rekao je Ionut Radu, prenosi Tuttomercatoweb.

Podsjetimo, Radu će narednu sezonu provesti kao posuđen igrač kod novog člana Serije A, Cremonesea. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.