'Ludak' već potpuno izgubio živce: Jedan od razloga je i Edin Džeko
Foto - EPA

Gattuso u nevjerici

'Ludak' već potpuno izgubio živce: Jedan od razloga je i Edin Džeko

M. Šljivak

Edin Džeko se konstantno povezuje s odlaskom iz Intera, no zvanične ponude za bh. napadača još uvijek nema.

Jedan od klubova s kojim se 36-godišnji napadač povezivao je španska Valencia, koju odnedavno predvodi legendarni Gennaro Gattuso.

Međutim, iako je tek sjeo na klupu 44-godišnji Italijan je spreman otići i to nakon što mu rukovodstvo kluba ne može ispuniti nijednu želju za pojačavanje tima.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLv1uQklwVS/[/instagram]

Gattuso je od čelnika svog novog tima zatražio da mu dovedu vrhunskog napadača. Lično je nazvao Inter da se raspita za mogućnost dovođenja Edina Džeke, ali nakon toga poziva u Milano nije bilo.

Razlog je činjenica da su iz rukovodstva kluba saopštili Gattusu kako Edinova plata od pet miliona eura godišnje nije isplativa za njihov tim.

Oglasi

Zbog toga je Gattuso prinuđen da odustane od dovođenje Džeke. To ga je poprilično razljutilo, a zatim su stigla i nova razočaranje nakon što je dobio odbijenicu za Edinsona Cavanija i Mattea Politana.

Corriere della Sera navodi kako je Gattuso čak zaprijetio i otkazom ako ne dobije pojačanja. On smatra da Valencia nema kvalitet da napravi dobar rezultat bez novih igrača koji će im unaprijediti igru, no rukovodstvo kluba za njega nema sluha.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CeqduPCo8cb/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Edin Džeko je dobio žestoku konkurenciju u Interu. Romelu Lukaku se vratio u ekipu i vjerovatno je uzeo mjesto u prvom sastavu bh. dijamantu.

Edin se povezivao s brojnim klubovima, ali za sada je pod ugovorom s Interom i ostaje nam da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Nece nigdje. Nije lose ni klupa da se malo odmori
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi