Foto - Instagram

Nakon Al Nassra i Lyona

Pojavila se i treća opcija za Miralema Pjanića

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) počeo je predsezonu s ekipom Barcelone, ali izvjesno je da on neće nositi dres katalonskog velikana u novoj sezoni.

Bh. veznjak tako će vjerovatno nastaviti karijeru u nekom drugom klubu. Najozbiljnija ponuda stigla je iz Saudijske Arabije od ekipe Al Nassra, a interes za Pjanića pokazuje i njegov nekadašnji klub Lyon.

Međutim, za 32-godišnjeg fudbalera pojavila se i treća opcija. Nekoliko ekipa iz američkog MLS-a pokazuje interes za njegove usluge, pa će Pjanić imati dosta razloga za razmišljanje u narednom periodu.

Takmičarski gledajući Lyon je sigurno najveći izazov jer je to ipak velikan koji želi napasti vrh tabele u Ligue 1, Saudijci nude najviše novca (7-8 miliona dolara godišnje), a o ponudama iz MLS-a još uvijek se ne zna puno.

Izvjesno je da će Pjanić uskoro napustiti redove katalonskog kluba, a ostaje nam da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

Bh. fudbaler je član katalonskog velikana postao 2020. godine. Stigao je u razmjeni s Juventusom za Arthura, no kod Ronalda Koemana nikada nije dobio pravu šansu da se dokaže.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je u dresu Barcelone ovaj 32-godišnji fudbaler odigrao 30 utakmica. Većinu ih je ušao s klupe i nije imao značajnog učinka.

Prošlu sezonu Pjanić je igrao na posudbi u Bešiktašu, a u bogatoj karijeri nastupao je još za Metz, Lyon, Romu i Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.