Bayern ne pristaje na rate i želi odmah sav novac za Lewandowskog jer misle da će Barcelona propasti

Jasna poruka s Allianz Arene

Bayern ne pristaje na rate i želi odmah sav novac za Lewandowskog jer misle da će Barcelona propasti

E. Čaušević

Barcelona još uvijek pregovara s Bayernom oko Roberta Lewandowskog i pokušavaju pronaći dogovor oko visine obeštećenja.

Kao što je poznato Lewandowski je pokazao veliku želju da napusti Bayern ovog ljeta i karijeru nastavi u dresu Barcelone, ali minhenski klub ne želi ga tako lako pustiti.

Barcelona je slala ponude od 40 i 45 miliona eura za poljskog napadača, no s Allianz Arene jasno su poručili da katalonski klub mora izdvojiti 50 miliona eura plus bonusi ukoliko želi Lewandowskog.

Čelnici Barce su navodno pristali da plate tu sumu za Poljaka, ali im sada Bayern pravi još jedan veliki problem. Naime, Bavarci su jasno dali do znanja Kataloncima da moraju svu sumu novca platiti odmah.

Poznato je da je Barcelona u velikim finansijskim problemima i pokušava dogovoriti plaćanje na rate, ali im Bayern do neće dopustiti. Fudbalski analitičar koji radi za The Athletic, Raphael Honigstein, objasnio je zašto Bayern odmah želi 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je poručio Barceloni da ne žele nikakvo plaćanje na rate i odgode koje traju po godinu ili dvije, te da odmah žele svu sumu novca kako bi pustili Lewandowskog. To je ključni dio ovih pregovora", piše Honigstein i nastavlja.

"U Bayernu smatraju da Barcelona za dvije ili tri godine uopšte neće da postoji i da će bankrotirati ukoliko ne riješe te finansijske probleme i ne žele da izgube novac".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Kad nacistički klub poput bajerna kupuje igrače neće da plate punu cijenu a kad prodaju zacijene koda je u cvijetu mladosti.Šta ti je švabo
6 7
aladd0n
kolko kukaju barca i lewa...bilo bi fino da ga bayern samo pusti...ne znas ko je jadniji ili barca ili lewa
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi